Velkommen til Hamar Bluesklubb.

2021


FORRIGE KONSERT

lørdag 5. juni 2021

 Jørn Kjonerud's Vibro Kings

Flaggskipet fra Notodden gjestet Hamar Bluesklubb for første gang


Vibro Kings gjestet bluesklubben på Gregers Live en varm formiddag
Bandet har hatt flere utskiftninger i rytmeseksjonen siden tidlig på 2000-tallet. Bare bonden Jørn Kjonerud fra nordre Ringsaker har holdt fortet. Jørn Kjonerud som er bandets sanger, gitarist og låtskriver, har gitt ut tre fine plater "55" fra 2004, "dedication" fra 2007 og "backfire" fra 2011. Ingen i dagens rytmeseksjon er med på cd-platene. Vidar Tyriberget er lokal fra Stange, spiller også med Trond Svendsen i Tuxedo. Trommeslageren og perkusjonisten Tom Arne Fossheim er fra Gudbrandsdalen. Han er kanskje landets beste batterist. Har spilt med de fleste tobeinte musikerne her på berget. Var også fast trommeslager for organisten i Uriah Heep, Ken Hensley. Var med han over hele verden.


Svette gutter med spilleglede på Gregers Live
Sommeren har slått til på Hamar. De få som møtte opp fikk en åpenbaring i trio nytelse. Vi så det fra første tone på Vidar Tyriberget, bassisten han strålte som en sol. De fleste med musikk kunnskaper, var sikre på at Vidar Tyriberget hadde ståpels under hele konserten. Når du får en sånn sjanse til å spille foran Tom Arne Fossheim, må du bare ta vare på stunden. Makan til perkusjonist skal vi lete lenge etter. Sanger og gitarist Jørn Kjonerud kunne bare leke seg på strengene denne ettermiddagen. Magisk stund da bandet strålte på Peter Green/Danny Kirwan (ex. Fleetwod Mac) sporet "albatross". Vibro Kings hadde lagt opp et repertoar med mye tung blues, som passet trommeslager Tom Arne Fossheim best. Låter av ZZ Top, Jimi Hendrix, Lazy Lester, å egne spor fra de tre nevnte platene. Undertegnede likte best "albatross", "big man cry", Buddy Guys "mary had a little lamb" og "merchandise guy". Vibro Kings avsluttet konserten med Gary Moore sin klassiker "parisienne walkways". Jørn Kjonerud brukte to Stratocaster gitarer, å en nydelig Epiphone Gibson gitar. Og hans slide teknik var smakfull.


Takk til Per Gaalaas Berg for flott lydbilde gjennom hele konserten.


Takk til Dagligleder på Gregers Live, Jørn Nielsen for lys setting.


Takk til styremedlemmer og frivillige, før, under og etter arrangementet.


Blå hilsen
Dag Kohmann i Hamar Bluesklubb

foto : Terje Bjørnseth

lørdag 1. mai 2021

Spoonful of Blues

Flaggskipet fra Notodden gjestet Hamar Bluesklubb for første gang


Spoonful of Blues gjestet Hamar Bluesklubb lørdag første Mai 2021. Noen av bandmedlemmene har tidligere spilt på Hamar, da var det med R & B Express som gjestet Barrack på slutten av 80-tallet. Spoonful of Blues spillr en blanding av blues/bluesrock og rock`n`roll. Ga ut sin første plate i 2000 "Three car garage". Er bare rytmeseksjonen som har byttet mannskap gjennom årene, "kongen" Olav Gustavsen ble til friskusen Eskil Aasland på trommer og Jens Haugen på bassgitar ble til Tony Caddle i 2014. Mens superduoen Jostein Forsberg på sang og munnspill og Morten Omlid på gitar fortsatt holder stand alle disse årene. Bandet har gitt ut flere album fra 2000 til i dag. Blandt annet vunnet flere priser med blues stjerner som Super Chikan og Lazy Lester.


Variert og strålende blues av Spoonful of Blues på Gregers Live for omlag 80 personer


Ypperlig lydbilde av Notodden bandet som gjestet Hamar Bluesklubb en solrik mai start. Spoonful of Blues med 21 år på vegen vartet opp med blåmusikk og rocketoner, til og med folketoner med haringfele på Stratocaster gitar fra Morten Omlid. Jostein Forsberg holdt tale om hvordan bluesen kom til Telemark, lenge før den fant vegen til Storbritannia, via Langesund opp kanalen til industribyen ved Hedalsvannet. Den rolige bluesen til gitarist Morten Omlid er en ren nytelse i strengelek. Hans fantasi rundt låtene "bad boy" av Eddie Taylor og deres egen gnistrende "corona time" som Jostein Forsberg laget i Mars 2020, var mega stort å høre. Samme kan sies om jazzete "fine as wine" og "early in the morning" av Louie Jordan. På deres eget spor "fine as wine", brillierte Jostein Forsberg på kromatisk munnspill og Morten Omlid spilte jazzblues av høy kvalitet, som jeg sa til gitaristen, som å høre Bill Jennings i sine velmarksdager. Da nevnte Morten Omlid at det var moro å få "feedback" på Bill Jennings, en kar Morten hadde hørt mye på. Deres tolkning med haringfela til Knut Buen på gitaren til Morten Omlid tok kaka. Her kom Telemarks sin folkemusikk til sin rett med Knut Buen`s frisketoner blandet med Bo Diddley alias Elias McDaniel`s "who do you love". Bandet avsluttet med "here we go again", en John Lee Hooker & Canned Heat popporri, hvor undertegnede hørte "the blind owl" alias Alan Wilson i fullt og tidsriktig driv.


Takk til lydtekniker Per Gaalaas Berg for knakende godt lydbilde under begge settene.


Takk til styremedlemmer og frivillige for fantastisk hjelp før og etter arrangementet.


Takk til dagligleder Jørn Nielsen for lys og film under konserten


Blå hilsen
Dag Kohmann i Hamar Bluesklubb

foto / video: Terje Bjørnseth

lørdag 13. mars 2021

GB Blues Machin

Nord-Norges munnspill ess gjestet Hamar Bluesklubb

Geir Bertheussen fra Senja i Troms gjestet Hamar Bluesklubb og Gregers Live en vinterlig Mars lørdag. Geir Bertheussen har nettopp flyttet sørover til Oslo. Han har startet nytt band. Gått fra Blues Express til Blues Machine. Bandet består av hovedpersonen Geir Bertheussen på sang og munnspill, Ian Fredrick Johannessen på slidegitar og sologitar, Morten Nordskaug på bassgitar og på trommer har de Mosjøen sin store sønn Jon Grimsby. De tre sist nevnte spiller fast hos Jan Tore Lauritsen i Buckshot Hunters. GB & Blues Machine som de kaller seg har et nytt reportear som de fremfører i dag får oss. Geir Bertheussen sier til undertegnede at han venter til koronapandemien er over, til å gi ut en ny plate.


Strålende stemning på Gregers Live
Tydelig at blues publikumet har vært sulte fòret på ekte bluestoner det siste året. Bortimot 70 personer fant vegen til Hamar Bluesklubb sitt arrangement denne ettermiddagen. GB & Blues Machine varmet godt i salen på Gregers Live. Geir Bertheussen er garantert en av landets beste munnspillere. Han trakterer Mississippi saksofonen likebra som kromatisk munnspill. Ypperlig sanger er han også og byr på vitterligheter mellom låtene, som skaper latter og stemning. Med en gnistrende gitarist i Ian Fredrick "Freddy" Johannessen, har Geir Bertheussen funnet rett blå maskin. Freddy som GB kaller sin eminente strenge magiker Klappsalvene ville ikke stoppe, da Ian Fredrick Johannessen la ut på solospill av høy klasse. Og ryggdekningen med duo`n Jon Grimsby og Morten Nordskaug fløt nydelig gjennom begge settene, som Skibladner på Mjøsa.


Smittevern regler i Mars 2021
Alle som besøkte oss på ettermiddagbluesen måtte kjøpe ebillett. Alle måtte sitte. Familier tett sammen, F-eks. fire og fire, tre og tre uten meteren. Ellers en og en med en meter mellom stolene. En fra familien går til baren og bestiller drikkevarer og en kuvert med pizza pr. person. Spiseplikt hos alle som skal drikke øl/vin med alkohol. (Gregers står for drikkevarene og Hamar Bluesklubb for kuvert med pizza). Regjeringen hadde bestemt at det ble spiseplikt ved servering av alkohol.


Takk til Per Gaalaas Berg for perfekt lydbilde.


Takk til Dagligleder Jørn Nielsen for lys og film.


Takk til frivillige og styremedlemmer for hjelp før og etter arrangementet.


Blå hilsen
Dag Kohmann i Hamar Bluesklubb

video Terje Bjørnseth

foto Hanne Fossum

KONSERTER 2021

+ Reidar Larsen & Arne Skage jr. - Bjørn Berge - Hilde Louise Asbjørnsen - Christina Skjølberg - Marius Lien - ....


 KONSERTER                                                  KONSERTOMTALER tidligere konserter:


 

 Konsertomtaler (pdf):  2020  /  2019  /  2018  /  2017  /  2016  /  2015  /  2014  / 2013

PLAKATER tidligere konserter:


Konserter-2020-plakater
Konserter-2019-plakater
Konserter-2018-plakater
Konserter-2017-plakater
Konserter-2016-plakater
Konserter-2015-plakater
Konserter-2014-plakater
Konserter-2013-plakater